Adrie Dekker en Helma Gorter oorspronkelijk afkomstig uit Zandvoort, hebben zich in 1994 in Frankrijk gevestigd en zijn daar, gedreven door hun passie voor de Natuur en buitensport Ascou la Forge begonnen.

Camping Ascou la Forge
09110 Ascou
Frankrijk
Tel:+33(0)561646003

Adrie - Helma

Bekijk de actuele meteo op Ascou la Forge
Meteo
Personeel
Route

Midden in de bergen van de Franse Pyreneeën, tegen de grens van Spanje en Andorra, ligt Ascou la Forge. Een gezellige familiecamping met ruime tent- en caravan-plaatsen, een comfortabel appartement en verder alle voorzieningen om uw vakantie tot een succes te maken.

Langs de camping stroomt een riviertje met poeltjes waarin de kinderen spelen en dammen bouwen. Aan het einde van de camping mondt deze uit in het stuwmeer van Goulours.

Ascou la Forge is de ideale vakantie stek voor natuurliefhebbers, rustzoekers en buitensporters.

In het hoogseizoen trekken wij veel gezinnen met oudere jeugd waarvan 80% Nederlands is.

Ascou la Forge bevindt zich in het departement de Ariège op een hoogte van 1100 meter. De Ariège is een nog ongerept gebied, met een rijke verscheidenheid aan planten en dieren. Rondom de camping zijn er volop wandelmogelijkheden. In onze campingbar vindt u uitgebreide informatie over o.a. planten, dieren, wandelroutes en bezienswaardigheden. Eventueel benodigde topografische kaarten zijn in de kampwinkel te verkrijgen. Wij geven graag advies over de wandelroutes, mountainbike routes en de diverse buitensporten.

zwembad

Het weer
De Ariège maakt onderdeel uit van de Midi-Pyreneeën. Met gemiddeld meer dan 2000 uur zon per jaar is de Midi-Pyréneeën één van de streken in Frankrijk waar de zonbestraling het sterkst is. Op het grootste gedeelte van het grondgebied van deze streek worden 60 tot 80 dagen per jaar temperaturen waargenomen van meer dan 25° C. Het voorjaar valt zeer vroeg en geeft al een voorproefje van de zomer. Dit is het jaargetijde dat bij trekkers en wandelaars het meest geliefd is. Tussen begin april en eind juni liggen de gemiddelde maximumtemperaturen tussen 16°C en 24°C. In juli en augustus is het hier overheersend zonnig en warm. De gemiddelde minimumtemperaturen zijn al hoog en variëren 's morgen tussen 13°C en 15°C. In de loop van de dag lopen de maximumtemperaturen gemiddeld op tot 26°C-28°C. Maar 's nachts is het buiten heerlijk koel. De nazomer is vaak heerlijk zacht en warm,met prachtige dagen met een paarsblauwe hemel. In het prachtige septemberlicht bedragen de maximum-temperaturen 21°C-25°C. Ook in oktober blijven deze temperaturen bijzonder zacht, met gemiddelde maximumtemperaturen van 16°C tot 19°C. Ideaal om er even tussenuit te zijn als de anderen aan het werk zijn.