Terug naar de beginpagina...

Wat meer over het bedrijf en de mensen die er werken...

Bekijk welke activiteiten je elke dag kunt doen...

Een week lang allemaal verschillende buitensporten...

Wil je meer kennis op doen over een specifieke buitensport....

Waar kun je verblijven...

Wil je weten hoe je naar ons toe kunt komen...

Andere interessante websites...

Heb je nog vragen...

 
Het fotoalbum van Mountain Sports...  

Voor de mensen die de sportieve uitdaging aandurven en in korte tijd kennis willen maken met verschillende buitensporten, organiseren wij de 'Pyreneeën Adventure' week in de ruige bergen rond Ascou la Forge.In de vijf dagen die de 'adventure' week telt, ga je elke dag op zoek naar je grenzen.

Om het programma optimaal op de doelgroep af te stemmen, wordt de Pyreneeën Adventure in de aangegeven weken op twee niveau's georganiseerd. Niveau 1 is voor deelnemers vanaf 12 jaar en Niveau 2 is voor deelnemers vanaf 14 jaar.

Het programma ziet er als volgt uit
Zondag
- aankomstdag
 
Om 20.30 kennismaking met de instructeurs en de andere deelnemers. Onder genot van een welkomstdrankje wordt de komende week besproken. 


 

Maandag
- rotsklim/canyon-combi
 
's Ochtends begin je op een rotswand in Ax-les-Thermes. Daar komen een aantal klim- en afdaaltechnieken aan bod die je in de middag nodig zult hebben. 's Middags ga je de canyon de Marc in, waar je een prachtige tocht door een zeer mooie kloof maakt. Klimmend, klauterend, springend en abseilend ga je met het water mee, langs steile wanden met prachtige begroeiing.
 
Dinsdag
- kayakken voor beginners met lef
 
Op het gevorderdentraject begin je op een rustig stuk van de rivier met het aanleren van de basisvaardigheden. Als je de vaardigheden een beetje onder de knie hebt, dan beginnen we aan de afvaart. Tijdens de afvaart kom je een aantal spectaculaire stroomversnellingen tegen, waaronder een slalombaan en enkele stuwdammen.
 
Woensdag
- via ferrata
 
Het is vroeg op staan, want we vetrekken richting Andorra om de verticale uitdaging op te zoeken op de rotswanden van de via ferrata van Canillo. Deze rots biedt een aantal mooie routes van verschillende niveaus. We beginnen met een via ferrata waar we door middel van een paar bruggetjes enkele kloofjes oversteken. Uitstekend om de spieren wakker te schudden, want die moeten goed wakker zijn voor de middag. Dan begeven we ons op de hoofdwand in een via ferrata die steil omhoog loopt. Daar klimmen we omhoog met (als het mee zit!) een heerlijke zon op onze rug en een prachtig uitzicht over de diepe dalen van Andorra.
 
Donderdag
- rafting op de Aude
 
We beginnen op de bovenloop van de Aude, wat een spectaculair begin van de tocht is. De smalle, rotsachtige rivier gaat langzaam over in een wat rustiger stuk waar alle technieken uitgebreid worden geoefend. Dat is ook nodig, want het rustige stuk gaat in de laatste kilometers over in een smalle kloof, de Défilé de Pierre-Lys. Het moeilijkste stuk van de rivier vormt een mooie afsluiter...
 
Vrijdag
- canyoning de Llech
 
Als afsluiting van de week staat een afdaling in de spectaculaire canyon de Llech op het programma. Geen andere canyon in de Pyreneeën biedt een zo grote concentratie aan natuurlijke glijbanen en spring mogelijkheden als de Llech. Hoogte punt is een meer dan 10 meter hoge glijbaan met vrije val.
 
Let op!

Mocht er een activiteit zijn die je absoluut niet ziet zitten, dan is er de mogelijkheid om die dag mee te doen met een activiteit van het dagprogramma.

Wij behouden ons het recht voor het programma aan te passen indien de weercondities, de waterstand of de groepssamenstelling dit in verband met het garanderen van de veiligheid vereist.


Aanvang data: 13 juli, 20 en 27 juli 2020
  3 augustus, 10 augustus en 17 augustus 2020
Inclusief: instructie en begeleiding, specifieke sportuitrusting
Exclusief: verzekering*, vervoer, verblijfskosten.
Prijs: € 265,-

* Een verzekering die 'risicosporten' dekt: o.a. Univé of Unigarant.
 
Activiteiten en/of prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
Mountain Sports© 2020


Een korte uitleg over (rots)klimmen!
Een korte uitleg over via ferrata!
Een korte uitleg over canyoning!
Een korte uitleg over speleologie!
Een korte uitleg over kayakken / kanoŽn!
Een korte uitleg over raften!
Een korte uitleg over mountainbiken!
Een korte uitleg over wandelen!